Delft City Shutle, TukTuk

ABC-Caravanclub in Delft van 7 t/m 10 oktober 2021

Fotoserie (alleen voor leden)

ABC-Caravanclub in Delft, evenement op Vakantiepark Delftse Hout 7 t/m 10 oktober 2021. Alweer het derde ABC kampeerevenement van 2021 met bezoeken aan het Louwman Museum en Royal Delft.

Donderdag 7 oktober

Vakantiepark Delftse Hout

We staan met onze ABC-Caravanclub in Delft met 16 caravans op de stadscamping Delftse Hout. We hebben 2 dagen ervoor veel regen gehad en zijn blij dat op donderdag bij het begin van het evenement droog is en later die dag de zon doorbreekt. Op de camping staan we samen op 4 veldjes.

Donderdagmiddag is de opening van het evenement in de recreatieruimte van de camping. Na de koffie met een “Scheve Jan” koek, opent Wim het evenement. Hij vertelt over het programma. Er zijn 2 excursies; vrijdag naar het Louwman automuseum in Den Haag en zaterdag naar de Porceleyne Fles in Delft.

Na de opening speelt Karl op zijn keyboard gezellige muziek. Jannie leest een gevoelig verhaal voor en Wim vertelt een leuke anekdote over het ´rijke roomse´ leven in Brabant. Omdat we ook ’s avonds de beschikking hebben over de recreatie ruimte komen velen in de avond terug voor een spelletje of kaarten. Ook kijken we er voetbal van het Nederlands elftal op vrijdagavond.

ABC-Caravanclub in Delft, Vrijdag 8 oktober

Louwman Museum

Na een mistige ochtend fietsen we ‘s middags in de zon naar het Louwman automuseum in Den Haag. Allereerst worden we gecheckt op onze QR-code om binnen te komen. Gelukkig heeft iedereen zijn QR-code geregeld, want we mogen allen naar binnen. In de grote entreehal drinken we koffie, waarna iedereen het museum bezoekt. Wat een prachtige privé collectie klassieke auto’s. Zij zijn tentoongesteld met alle gegevens over elk model. De auto verzameling begint vanaf de 19-de eeuw t/m net na de oorlog. Prachtige en kostbare auto’s zijn er verzameld van bekende en nu onbekende merken.

Aston Martin James Bond

Ook auto’s van bekende personen staan er; o.a. Elvis Presley, James Bond, Prins Bernhard. Naast de auto’s zijn er ook allerlei objecten en attributen die bij de auto’s horen; posters, oude benzinepompen, scooters, motors en aardewerk. Na 2 uur wandelen in het museum fietsen we weer terug naar de camping.

Zaterdag 9 oktober

TukTuk

Vandaag de excursie naar de fabriek van Delfts Blauw; de Porceleyne Fles. In de middag gaan we in groepjes erheen met shuttles, een soort Tuk-Tuk maar dan elektrisch aangedreven en waar 6 personen inpassen.

De excursie begint met een bezoek aan 2 ruimten, waar we video’s zien:

  1. De ontdekking van blauw porselein in China. En hoe het uit China naar Delft kwam met VOC-schepen.
  2. Het fabricage proces van Delfts Blauw.
Porceleyne Fles, kaststel

Delfts Blauw is geglazuurd aardewerk. Het werd heel populair bij de gegoede burgerij, zodat in de 18de eeuw in Delft 25 aardewerk fabriekjes waren. Nu is er slechts één over; de Porceleyne Fles, die nog steeds op de originele wijze het Delfts Blauw produceert en verft. Na de video’s wandelen we door de fabriek waar de fabricage is en ook waar het porselein met de hand geverfd wordt. Daarna wandelen we door zalen waar allerlei Delfts Blauw te zien is.

Indrukwekkend is het tableau van het schilderij ‘de Nachtwacht´ dat op ware grootte is en dat bestaat uit 500 tegeltjes. De wandeling door het museum eindigt in de winkel, waar het Delfts Blauw te koop is. Met name het met de hand geschilderd porselein is erg kostbaar. Na afloop rijden we weer terug naar de camping met de Tuk-Tuks.

Porceleyne Fles, de Nachtwacht

Morgen zullen we weer naar huis vertrekken. Het is mooi weer en dus breken we onze luifels en voortenten weer af. Aan het eind van de middag komen we samen in de recreatieruimte voor een Happy Hour. Bij een hapje en een drankje zitten we gezellig bijeen. We worden verrast met portie bitterballen, die de organisatoren geregeld hebben. Om 19 uur gaat iedereen weer naar zijn caravan.

Zondag 10 okt.

Scheve Jan

Al vroeg is de sluiting van het evenement ABC-Caravanclub in Delft in de recreatieruimte van de camping. We drinken er koffie met een “scheve Jan” koek.

Wim sluit het evenement. Het is hun eerste evenement dat ze organiseren en gelukkig was alles goed gegaan en ze vonden het prettig om te doen. De excursies verliepen goed. Op de onfortuinlijke buiteling van Rob na verliep de fietstocht door Den Haag naar het museum Louwman goed, ondanks het drukke stadsverkeer.

Daarna bedankt Jack, namens alle deelnemers en het bestuur, Berthie, Jannie en Wim voor de goede organisatie van het geslaagde evenement. Hoewel het hun eerste keer is, klopte de organisatie helemaal. Ook het weer werkte mee, voorafgaand was het superslecht met veel regen, maar donderdag de 1ste dag was het droog en later zonnig en dat is het tot de laatste dag- zondag – gebleven. We hadden 2 interessante excursies, het automuseum Louwman in den Haag met veel kostbare oude auto’s. Wat een particulier verzameling van antieke auto’s en uniek in zijn soort! En dan op zaterdag met de elektrische “tuk-tuk” naar de “Porceleyne Fles” in Delft. Jack geeft de dames Jannie en Berthie, een leuk opgemaakt kaasplankje. Wim ontvangt als dank een fles wijn. Tenslotte ontvangen de organisatoren elk het zwart koperen ABC-plaatje, als herinnering aan hun organisatie.

Jack bedankt de Organisatie van ABC-Caravanclub in Delft

Jack besluit dat de evenementen in 2021 voorbij zijn. Maar in 2022 staan er 5 op het programma. Iedereen een goede winter toegewenst en tot volgend jaar, waarin de ABC haar 35ste verjaardag zal vieren in september. Aan het einde nemen we van elkaar afscheid en alle deelnemers ontvangen een broodje voor straks onderweg.

Jack van der Hof

Secretaris, ABC-Caravanclub

2 reacties op “ABC-Caravanclub in Delft van 7 t/m 10 oktober 2021”

  1. blank
    Maria Schaap van Oostrum

    Beste allemaal dit was mijn 3e evenement, maar hopelijk bij goede gezondheid niet de laatste het was weer enorm gezellig, bedankt allemaal blijf gezond en tot 2022. Lieve groetjes Maria en Fleurtje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.