Happy Hour met Muziek quiz o.l.v. Karl

ABC-Caravanclub in Vorden van 28 aug. – 4 sept. 2021

Fotoserie (alleen voor leden)

ABC-Caravanclub in Vorden, evenement op Camping de Goldberg 28 aug. t/m 4 sept. 2021. Het tweede ABC kampeerevenement van 2021 met goed weer, veel gezelligheid op het veld tussen de caravans, Acht Kastelen fietstocht, Kubb spel, BBQ en bezoeken aan Cactus Oase en wijngoed Kranenburg.

Camping de Goldberg
Camping de Goldberg

Zaterdag 28 augustus

Welkomstkoffie met koek op het veld.
Welkomstkoffie met koek op het veld.

Zaterdag 28 augustus staat de ABC-Caravanclub met 18 caravans op camping de Goldberg in Vorden (Gld). De camping heeft een veld dat is gereserveerd voor groepen. Zo staan we allen gezellig bijeen op één veld. We starten het evenement op zaterdagmorgen met een welkomstkoffie met gevulde koek. We zitten in een grote kring op gepaste afstand i.v.m. corona. Ondanks de verwachte regenbuitjes blijft het gelukkig droog en volgt er een gezellige bijeenkomst.

Zaterdagavond is de officiële aftrap van het evenement in de kantine van de camping. Na de koffie met zwanenhalsgebak gevuld met slagroom en advocaat, opent Jack het week-evenement en heet allen welkom namens de organisatoren; Gonnie, Els, Arnold en Jack.

Karl op zijn keyboard
Karl op zijn keyboard

Op verzoek van Jack, vertelt de campingeigenaar Bertus over het ontstaan van de camping. Zijn vader had in 1958 al de eerste kampeerders. De faciliteiten waren toen erg primitief en de boerderij was een veehouderij. Tot 1980 was het veehouderij en camping, daarna werd het alleen camping met Bertus als beheerder. Daarna vervolgt Jack de opening en vertelt over het activiteiten programma van deze week. Ten gevolge van de slechte weersvoorspelling met veel regen op zondag, verplaatsen we de fietstocht naar woensdag en gaan we zondag naar het overdekte belevingspark Cactus Oase in Ruurlo. De zaterdagavond wordt erg gezellig met Karl op zijn keyboard en iedereen de liedjes meezingt en sommigen een dansje wagen.

ABC-Caravanclub in Vorden Zondag 29 augustus

Cactus Oase
Cactus Oase

Zondag 29 augustus, het is inderdaad regenachtig weer en we rijden met de auto naar de Cactus Oase in Ruurlo. In de hal van Cactus Oase is die zondagmiddag een percussie concert en genieten we van deze bijzondere muziek. Daarna vertelt Annie Cactus over het ontstaan van de Cactus Oase en hoe ze samen met haar man Bert het bedrijf hebben opgebouwd. In de hal is er naast een prachtig aangelegde cactus tuin ook een grote miniatuurtrein spoorlijn; de hobby van Bert. Ook drinken we er koffie met eigen gemaakte koek. Verder in de hal zijn er verzamelingen van oude landbouwwerktuigen en oude huishoudelijke apparaten.

Maandag 30 augustus

Maandag 30 augustus, fietsen we naar het wijngoed Kranenburg en verwelkomt wijnboer Henk Takken ons. We hebben het evenement de naam wijnen, wijnen, wijnen meegegeven omdat in deze buurt ook de fam. Meiland heeft gewoond en zij hebben deze slogan verzonnen. Dus een bezoek aan een wijnboer is dan ook een must. De ontvangst is een kop koffie met een grote appeltaartpunt. Daarna verteld hij over de wijnbouw. Henk is 15 jaar geleden, na een cursus wijnbouw, begonnen met de wijnbouw en is lid van de Achterhoekse wijnbouwers. De varkensboerderij bouwde hij om tot de wijnteelt.

Wijngoed Kranenburg, Henk Takken verteld.
Wijngoed Kranenburg, Henk Takken vertelt.

Henk vertelt hoe de wijnbouw verloopt en wat men moet doen om een goede druivenoogst te krijgen. Daarna bezoeken we de mooie wijngaard en mogen proeven van de witte en blauwe druiven, die bijna rijp zijn. Over een maand zal men de druiven plukken. Het verwerken tot wijn doet de coöperatie van Achterhoekse wijnboeren. In de tuin maken we een groepsfoto.

Daarna wandelen we terug naar het proeflokaal, waar we 4 wijnen mogen proeven. Met een stokbroodje neutraliseren we de vorige wijnsmaak en kunnen we van het volgende glaasje genieten. Ook wordt ons geleerd hoe we wijn moeten proeven; eerst walsen, dan ruiken, daarna een 1ste slok even in de mond houden en daarna pas de wijn drinken. Het drinken van de wijn maakt de sfeer steeds gezelliger en iedereen vermaakt zich dan ook uitstekend. Na de excursie kopen velen nog een fles Achterhoekse wijn in de winkel, waarna we weer terug fietsen naar de camping.

Groepsfoto deelnemers ABC evenement in Vorden
Groepsfoto deelnemers ABC evenement in Vorden en wijnboer Henk Takken.

Dinsdag 31 augustus 

Happy Hour met Muziek quiz o.l.v. Karl
Happy Hour met muziek quiz o.l.v. Karl

Dinsdag 31 augustus, een vrije dag met in de namiddag een Happy Hour met muziek van Karl. Gelukkig is het mooi zomerweer en zitten gezellig bijeen op het veld. De organisatie gaat rond met lekkere hapjes. Karl heeft een muzikale quiz gemaakt. Hij heeft 25 liedjes uit onze jonge jaren opgenomen, waarvan wij de titel en de zanger (keuze uit 3) moeten raden. Een voor een worden de liedjes afgespeeld en op het papier noteren we de titel en kruisen we de zanger(es) aan. Het is een gezellige quiz, want iedereen herkent de liedjes die we luidkeels meezingen.

Het wordt een gezellige boel en na 10 liedjes een korte pauze voor weer een hapje. De antwoorden worden verzameld en vrijdag volgt de uitslag. Omdat het lekker weer is en ook erg gezellig, speelt Karl bekende nummers waarna de polonaise start en menigeen een dansje maakt op het veld. Nadat de donker intreedt gaan we vermoeid terug naar de caravan.

ABC-Caravanclub in Vorden Woensdag 1 september

Achtkastelenroute, Kasteel Vorden
Achtkastelenroute, kasteel Vorden

Woensdag 1 september, vandaag de uitgestelde fietstocht. Een route van 37km langs 8 kastelen en is prima bewegwijzerd. Onderweg is er een stop bij het restaurant de Wildenborcherhof voor een consumptie op het terras.

’s Avonds is de Algemene Leden Vergadering. Deze is t.g.v. corona in 2020 vervallen en in 2021 uitgesteld tot september. In het bestuur is er een bestuurswisseling waarbij we Lia danken voor haar jarenlange inzet en Berthie de nieuwe penningmeester wordt. Na de ALV speelt Karl rustige achtergrond muziek om nog even na te praten over de vergadering. Later op de avond wordt de volumeknop van de muziek opengedraaid en we zingen luidkeels de bekende liedjes mee. Zelfs Bertus zingt in de microfoon een liedje.

Donderdag 2 september

Bernard tijdens het Kubb-spel
Bernard tijdens het Kubb-spel

Donderdag 2 september, nog steeds prachtig zomerweer en we spelen het Kubb spel. Arnold heeft de blokken gemaakt. We hebben 16 stellen die twee tegen twee spelen in een afvalsysteem. Alleen de winnaars gaan door en spelen weer tegen elkaar. Bij de koffie trakteert de jarige Pieter ons op gebak. Na de lunch volgen de halve finales en tenslotte de finale, winnaars zijn Gonnie en Arnold met Jannie en Wim als tweede.

Aan het einde van de middag is er een barbecue. Gezellig en lekker eten bij ideaal zomerweer!

ABC-Caravanclub in Vorden Vrijdag 3 september

Jack doet de sluiting
Jack doet de sluiting

Vrijdag 3 september, alweer de voorlaatste dag. Tijd om de voortenten en luifels af te breken want zaterdag wisselen wij het veld met een andere caravanclub.

’s Avonds het slotdiner in de campingkantine. Ontvangst is op het terras met een glaasje Prosecco. Vervolgens een kom soep, het hoofdgerecht waarvan vooraf een keuze is gemaakt uit 4 mogelijkheden en aansluitend een dessert buffet.

Na het hoofdgerecht doet Jack de sluiting van het evenement. Een korte terugblik op een gezellige week met veel mooi weer. Hij vraagt de winnaars van het Kubb spel naar voren en zij ontvangen een leuke prijs.

Daarna bedankt Jack Karl voor zijn muzikale bijdrage. Hij ontvangt als dank een fles Achterhoekse wijn plus een envelop met inhoud voor een gezellig etentje met Fera.

Vervolgens neemt Karl de microfoon over en geeft de antwoorden van de muzikale quiz en krijgt iedereen zijn scores te horen. Winnaars zijn Jeannette en Hans en zij ontvangen een prijsje.

Tenslotte bedankt Hans, namens het bestuur en de deelnemers, de organisatie voor deze week. Gonnie, Els, Arnold en Jack ontvangen leuke surprises en wijn en natuurlijke het bijzondere koperen ABC plaatje. We bedanken Bertus voor zijn hulp en medewerking om het evenement te doen slagen.

Hans bedankt de organisatie
Hans bedankt de organisatie

Zaterdag 4 september

Zaterdag 4 september vertrekken we allemaal. Einde van een mooie week in de Achterhoek. Op naar Delft voor ons volgende evenement.

Jack van der Hof

Secretaris, ABC-Caravanclub

1 reactie op “ABC-Caravanclub in Vorden van 28 aug. – 4 sept. 2021”

  1. blank
    mariaschaap16@gmail.com

    G.m. heerlijke week gehad ik kan t iedereen aanraden om met de abc caravan club mee te gaan elke dag gezellige dingen beleven en doen. Veel gezelligheid met de muziek van Carl erbij en de goede zorgen van de organisatie. Hartelijk dank allemaal. Groetjes Maria .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.