Week - evenement Maas en Waal

INFO  / VERSLAG / Week(end) –

Campingh-berg.jpg
Den Hoogen Berg 
Molenstraat 14
6657 BW Boven Leeuwen                 
0487-59 65 33

Datum
29.09 – 6.10  2018

Prijzen
€  220,- per 2 persoonsequipe
€  158,-per 1-persoonsequipe

Extra nachten:
€17 per 2 persoonsequipe 
€ 14,50 per 1 persoonsequipe 

Eerder komen / later vertrekken 
Extra nachten zijn mogelijk

Bijzonderheden
Honden toegestaan. 

Uiterste inschrijfdatum
29.07.2018

Inschrijfprocedure

Website camping
www.campingdenhoogenberg.nl      

Organisatoren
fam.Gijsbers
fam. Ariaans

Korte impressie van de organisatoren 
De Fam. Gijsbers en de fam. Ariaans organiseren van 29 september t/m 6 oktober 2018 hun evenement in Boven Leeuwen. Dit dorpje met ca. 2.200 inwoners is gelegen in het mooie land van Maas en Waal. En één van de kernen van de gemeente Maas en Waal is Boven Leeuwen in de provincie Gelderland.

Wij verblijven op de camping Den Hoogen Berg. De eigenaars Mark en Christa zijn trots op hun VeKaBo mini-camping. De meeste plaatsen zijn verhard, zodat u op een mooie schone plaats kunt staan. Op de hele camping is gratis Wifi aanwezig.

Boven– en Beneden Leeuwen zijn gezellige plaatsjes met leuke winkeltjes en een gezellige sfeer.  Er zijn voor de liefhebbers genoeg eetgelegenheden en er zijn ook diverse supermarkten voor de boodschappen. De omgeving is prachtig om te wandelen, fietsen of vissen. Fietsers kunnen hun hart ophalen met diverse fietsroutes (knooppunten) tussen de Waal en de Maas over de slingerende dijken met de mooie uiterwaarden en langs de fruitboomgaarden. Ook genoeg mogelijkheden om her en der over te varen naar o.a. het leuke stadje Tiel. Aan de Maas kun je zo met de pont overvaren en fiets je in Oost Brabant.
Al met al: een heerlijk, rustig vakantiegebied.

Verslag

INFO  / VERSLAG Week Maas en Waal van 29 sept. tot 6 okt. 2018.

Op zaterdag 29 september staan we met 16 caravans op camping den Hoogen Berg in Boven Leeuwen. We staan allen op een gezellig veld. Het is schitterend najaarsweer met volop zon.

Zaterdagmorgen beginnen we met koffie drinken in de kantine van de camping. Ook ’s avonds zitten we in de kantine, waar Martien iedereen van harte verwelkomd. Na de koffie met taart, vertelt een gids van het streekmuseum van Beneden Leeuwen over het bijzondere gebied van Maas en Waal. Vroeger werd het gebied regelmatig overstroomd door het hoge water in de rivieren Maas en Waal. Midden de 19de eeuw werd het gebied omdijkt en kwam er een einde aan de overstromingen. Tevens werden er bruggen gebouwd zodat het gebied ontsloten werd. Voorheen was het alleen bereikbaar met pontjes. Door de overstromingen is de bodem een heel vruchtbare rivierklei. Daarom hebben zich langs de rivieren vele steenbakkerijen gevestigd.

Na de lezing draait de organisatie gezellige muziek en serveren ze lekkere borrelhapjes.

Zondag 30 sept., na een koude nacht wordt het prachtig zomerweer en velen verkennen het gebied per fiets.

Maandagmorgen, het weer is een beetje wisselvallig met zo nu en dan een buitje. Gelukkig verbetert het weer zich, want ’s middags is er een rondrit met de huifkar. Getrokken door een tractor, rijden we met 2 huifkarren het hele gebied van Maas en Waal rond. We rijden van Boven Leeuwen via Druten naar het zuiden en via Afferden, Appeltern naar de Maas. We passeren daar het toeristische gebied van de Gouden Ham, een meer dat verbonden is met de Maas. Na Maasbommel rijden we weer naar het noorden richting de Waal. Bij Wamel rijden we weer langs de Waal, waar we stoppen bij de alpaca boerderij River Forelands. Na de koffie worden we rondgeleid over de boerderij. De eigenaresse vertelt over de alpaca, die een hoge kwaliteit wol levert. Omdat het dier slechts 1,5 kg wol oplevert, is de wol erg duur. Na de alpaca’s rijden we weer terug naar de camping.

Dinsdag 2 oct., in de middag excursie naar de Breierij in Beneden Leeuwen.

Na de koffie wordt verteld hoe met moderne breimachines de kleding gebreid wordt. Er zijn nog slechts 4 breierij bedrijven in Nederland, waarvan 3 in deze regio. Allereerst krijgen we een gezellige modeshow, waarbij ook Els, Sebina, Jan en Jack hun kleding showen. De meeste kleding is gebreid met garens van katoen met acryl. Na de modeshow bezoeken we de bedrijfsruimte waar de breimachines volop in bedrijf zijn. Naast de moderne computergestuurde breimachines staan er ook een aantal oudjes, waarvan sommige nog gebruikt worden. De computergestuurde machines bezitten soms w el 600 naalden en 10-tal garenspoelen, waarmee de kleding in vele patronen en kleuren gemaakt kunnen worden. In de winkel kunnen we de kleding kopen tegen gunstige prijzen. Velen kopen er een kledingstuk.

Terug op de camping is aan het einde van de middag een Happy Hour in de campingkantine. Wim, de broer van Johan, speelt op zijn draaitafel gezellige muziek, waar we volop op dansen. Het is bere-gezellig en onze organisatoren zorgen voor lekkere hapjes.

Woensdag, een vrije dag. Iedereen doet zijn boodschappen of fietst door de prachtige streek van Maas en Waal.

s Avonds gaan we wokken bij de Chinees in Beneden Leeuwen. We kunnen kiezen tussen vlees of vis en iedereen laat zich het eten heerlijk smaken.

Donderdag 4 oct., vandaag een excursie naar de kunstenaar en vrijbuiter Ed van Heck in Beneden Leeuwen. Hij woont in de grote boerenwoning van zijn ouders. In de tuin en in allerlei bijgebouwtjes zie je dieren, elfjes, kabouters en andere fabelwezens in de door hem gecreëerde Anton Pieck-achtige fantasie wereld.

Alles is door Ed van Heck zelf gemaakt. Maar vooral zijn er overal de schilderijen te zien, die hij zelf schilderde. Met olieverf maakt hij prachtige schilderijen van dieren, vogels en landschappen, die hij met wisselend succes verkoopt. Ook zijn woonhuis hangt er vol mee en we zijn onder indruk van zijn bijzondere huis.

Vrijdag 5 okt. Een vrije dag, gelukkig nog steeds prima weer, zodat we fijn onze voortenten en luifels kunnen afbreken, want morgen zal iedereen weer vertrekken.

Om 17.00u een Happy Hour met muziek, verzorgd door onze DJ Wim, die voor gezellige muziek zorgt. Het is nog heerlijk warm weer, dus zitten we buiten op het terras van de campingkantine. Na een uurtje borrelen komt de frietwagen voorrijden die tot onze verrassing is geregeld door onze organisatoren.

We laten de frites en de snacks heerlijk smaken en op gezellige dansmuziek maken velen een dansje op het terras. De campingeigenaar ontsteekt de terrasverwarming zodat onder de overkapping het behaaglijk warm is en we kunnen blijven zitten op het terras. Om 9 uur speelt Wim het laatste nummer muziek en keren we terug naar de caravans.

Zaterdag 6 oktober, de dag dat we zullen vertrekken naar huis. Om 10.30 u op het terras de sluiting. Martien bedankt namens de organisatie de campingeigenaar voor de fijne samenwerking en reikt hun een bloementje en het ABC-vaantje uit. Daarna sluit Martien het evenement Maas en Waal.

Hans bedankt, namens de deelnemers en het bestuur, de organisatoren: Gonnie, Willie, Arnold en Martien, voor de geslaagde week op camping den Hoogen Berg in Boven Leeuwen. De dames ontvangen een bloementje en de heren de fles wijn en natuurlijk het gewilde koperen ABC-plaatje.

Iedereen ontvangt van de organisatie een zakje fruit van de streek. Daarna neemt iedereen van elkaar afscheid tot 2019, omdat dit het laatste evenement van het jaar is.