ABC-Caravanclub Wichmond 2019

Wichmond Oct-19

Slideshow (alleen voor leden)

ABC-Caravanclub evenement Wichmond op camping de Warnstee van 3 tot 6 oktober 2019. Evenement Wichmond 2019 was een “Back to Basic” testevenement waarbij deelnemers zelf ter plaatse dagelijks het evenement in konden vullen.

Donderdag 3 oktober start evenement Wichmond

Camping de Warnstee
Camping de Warnstee

Om 1 uur kwamen de laatste twee van de negen deelnemende equipes aan op camping de Warnstee in Gelderland nabij Zutphen en Hengelo.

Het was mooi weer en bijna iedereen deed mee aan een van de twee fietstochten. Wim had een tocht uitgezet en Ton ook. Tijdens de tocht van Wim moest er geschuild worden voor een fikse bui maar verder was de tocht van 38 km op een drup na droog gebleven en de zon had flink haar best gedaan. Het was een mooie fietstocht. Ook de andere groep was met goed weer op de camping aangekomen. Daarna gezellig met z’n allen in de mooie kantine van de camping gezeten.

Om acht uur ‘s avonds was de opening van ons kampeer weekend en waren we te gast bij de eigenaren van de camping Evert en Simone. De koffie met lekkers waren van het huis. De gastheer had wel ideeën voor de invulling van het weekend. Het bleef onder het genot van een drankje lang gezellig in de kantine.

Vrijdag 4 oktober

Jan Plezier
Jan Plezier

Regen, regen en nog eens regen. Toch verzamelde iedereen even voor tweeën bij de kantine om mee te gaan met de Jan Plezier. Twee prachtige zwarte paarden kwamen voorrijden met een overdekte wagen erachter waar we met 15 personen in konden zitten. Wim en Frans zaten bij Evert op de bok. Een leuke maar frisse tocht werd het met halverwege een hartversterkend drankje. Rond vier uur weer op de camping terug waar iedereen nog even kon opwarmen in de caravan.

Rond zeven uur in de avond verzamelen we dan weer in de kantine.

Hutselpan avond
Hutselpan avond

Evert en Simone hebben daar de voor ons bestemde “hutselpan” avond voorbereid. We werden verwelkomt met een welkomstborreltje met een blauwe kleur. Het was een heerlijk etentje. Een buffet met salade, rauwkost, stokbrood en kruidenboter. 7 soorten vlees, shaslik, saté, speklapje, hamburger, worstje, karbonade en rosbief die je met groenten zelf moest bereiden op de hutselpan, een soort plaat barbecue / wokpan. Er was patat en verschillende koude sauzen en satésaus. Al met al er was genoeg voor iedereen. Na dit heerlijke eten volgde een overheerlijk toetjesbuffet met verschillende soorten ijs en puddinkjes met slagroom en warme kersen. Zo rond 10 uur ging men voldaan naar de caravan.

Zaterdag 5 oktober

Vandaag een mooie dag, weinig wind en het zonnetje laat zich zien. Janny en Wim stellen een fietstocht voor van ± 37 km. Een deel ziet er wel wat in en zo wordt de groep weer gesplitst.

Wij fietsen met ons groepje op de dijk langs de IJssel. Bij eetcafé “de Schorre” willen we even pauzeren. Ondanks dat er op de deur staat geopend, bleek dat niet zo te zijn. De eigenaar wilde toch wel eerder open gaan omdat wij met een groep waren en we koffie wilden met iets lekkers. Wanneer we naar het toilet gaan, zien we dat er nog een grote feestzaal achter zit. Later las ik in de folder die Frans meegenomen had dat er ook nog een bowlingbaan was. Heel verrassend. Toen wij weer naar buiten gingen, kwamen er nog een paar mensen aan, maar die werden niet geholpen. De zaak was officieel nog gesloten en het leverde vast niet genoeg op om voor hen ook een uitzondering te maken. Na een prachtige fietstocht komen we weer aan op de camping.

Happy Hour

Happy Hour Wichmond
Happy Hour

De meesten gaan de luifel eraf halen want die is zo goed als droog. Als we klaar zijn is het tijd voor happy hour. Bij Herman en Jenny voor de caravan is nog het langst de zon, dus daar gaan we zitten met een borreltje en een hapje en evalueren we alvast het evenement. Conclusie is dat er toch minder een geheel is op een evenement zonder organisatie. Alleen de welkomstavond en tijdens de hutselpan zitten we met zijn allen. ‘s Avonds om 20.00 u. drinken we voor de laatste keer koffie in de kantine en bedanken we Evert en Simone met een mooi boeket voor hun goede zorgen.

Zondag 6 oktober einde evenement Wichmond.

Aangezien de kantine gebruikt wordt door de B&B gasten voor het ontbijt en het buiten te koud is om te zitten, besluiten we om afscheid van elkaar te nemen en meteen maar naar huis te gaan. Misschien zien we elkaar met de nieuwjaarsreceptie of anders met het eerste evenement volgend jaar april.

Met dank aan auteurs Simone (dag 1+2) en Helma (dag 3+4)

Jack van der Hof

Secretaris, ABC-Caravanclub

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.