Kampeerreizen en Evenementen

ABC-Caravanclub streeft er naar om jaarlijks een vijftal kampeerreizen en evenementen te organiseren. Waarvan een viertal in Nederland en een meerweekse binnen- of buitenlandse kampeerreis. Onderstaand de aankomende evenementen waarbij u via tabbladen aanvullende info kunt vinden. In het laatste tabblad vind u info omtrent het inschrijven op een evenement.

Weekend evenement Rijnsburg

Toegankelijk voor proefkampeerders

Tarieven en bijzonderheden:

Datum evenement: 7 t/m 10 Apr. 2022

Naam evenement: “Naar de Bollen”

Camping: Vakantiepark Koningshof

Adres: Elsgeesterweg 8
2231 NW Rijnsburg 
Telefoon: +31 (0)71 402 6051
Websitehttps://www.koningshofholland.com/nl/

Bijzonderheden

Prijs weekend evenement (4 dagen):
2 pers. equipe: € 185,- per equipe,
1 pers. equipe: € 134,- per equipe
Extra nachten: € 23,- per nacht per 1/2 pers. equipe
Douche: inclusief
Elektra: 10 Amp.
Huisdier: € 3.75 p/d (max 1 per plaats)
WiFi: gratis (max 1GB p/dag)
Auto bij caravan: ja

Organisatie

Jenny en Herman 06-11091224
Simone en Frans 06-53845601

Inschrijven

Uiterste inschrijfdatum: Vóór 7 Jan. 2022 dient het inschrijfgeld op rekening:
NL31 INGB 0002 2408 41 t.n.v. ABC Caravanclub te staan o.v.v. Evenement Rijnsburg / Naar de bollen

Let op: Inschrijfdatum is een maand vervroegd vanwege Corona beperkende maatregelen van de Keukenhof.

Inschrijfprocedure

Aanvullende info evenement “naar de bollen”

Jenny & Herman en Simone & Frans nodigen u uit van 7 – 10 april 2022 op vakantiepark Koningshof in Rijnsburg.

Vakantiepark Koningshof
Vakantiepark Koningshof

Vakantiepark Koningshof is een mooie camping, waar we enthousiast ontvangen werden. De Koningshof heeft een mooi centrumgebouw met een winkeltje en op het park is een mooi sanitair gebouw. Er is gratis wifi. Ook honden zijn van harte welkom. We staan met zo’n 20 equipes in een straatje met steeds 4 caravans bij elkaar. De camping ligt net buiten het dorp Rijnsburg. Rijnsburg is een dorp in de gemeente Katwijk in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente Rijnsburg is per 1 januari 2006 gefuseerd met de gemeenten Katwijk en Valkenburg tot de nieuwe gemeente Katwijk met ruim 60.000 inwoners. Rijnsburg ligt in de Bollenstreek. Het overwegend protestants-christelijke Rijnsburg staat vooral bekend om zijn bloembollenteelt en de veiling van Flora Holland.

De Bollenstreek is een streek aan de Hollandse kust waar de bloembollenteelt is ontstaan. Ze ligt ten westen van Leiden tot aan het gebied ten westen van Haarlem. Een deel van de westelijke Haarlemmermeer, rond Zwaanshoek, wordt ook wel tot de Bollenstreek gerekend. De omstandigheden voor de teelt zijn er gunstig vanwege het dicht onder de oppervlakte aanwezige zandgrond. Door sommigen worden echter alleen de van oudsher katholieke bollendorpen Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, De Zilk, Vogelenzang en Bennebroek als Bollenstreek gezien. De streek is vooral bekend vanwege de kweek van tulpenbollen, en daarnaast om de krokussen, narcissen en hyacinten. De bollenteelt ontstond aan het eind van de 16e eeuw rond op de zandgronden bij Haarlem. De grootschalige teelt in de Bollenstreek kwam in de tweede helft van de 19e eeuw tot ontwikkeling.

Bollenvelden
Bollenvelden

Presentatie. Aan de hand van foto’s wordt er iets vertelt over de geschiedenis van de bollenstreek. Ook over de teelt van bloembollen en wat daar voor nodig is, wordt vertelt. Veel zal u bekend in de oren klinken , maar misschien steekt u er nog iets van op. Het is interessant om op deze manier de bollenstreek te beleven.

Keukenhof
Keukenhof

De Keukenhof. In de directe omgeving van Vakantiepark Koningshof vindt u in het voorjaar kleurrijke bloemenvelden waar u naar hartenlust doorheen kunt wandelen en fietsen. Natuurlijk is een bezoek aan Keukenhof de aanrader. Er is geen plek ter wereld waar de lentepracht zo mooi in beeld wordt gebracht. In het park vindt je miljoenen bloeiende bloemen in alle mogelijke kleuren. Elk jaar heeft Keukenhof prachtige bloemenshows met wisselende thema’s. Daarnaast heeft het park de grootste beeldentuin van Nederland. Het is dus geen wonder dat dit de meest gefotografeerde plek ter wereld is!

Tot in Rijnsburg, Jenny & Herman en Simone en Frans

Odahoeve

Week evenement Kessel

Toegankelijk voor proefkampeerders

Tarieven en bijzonderheden:

Datum evenement: 7 mei t/m 15 mei 2022

Naam evenement: “Terug in de Tijd …

Camping:Oda Hoeve
Adres:Heldenseweg 10
5995 RP Kessel
Telefoon:077 4621358
Websitewww.odahoeve.nl

Bijzonderheden

Prijs week evenement (8 dagen)
2 pers. equipe:€ 295,- per equipe
1 pers. equipe:€ 230,- per equipe
Extra nachten:Aanmelden via email naar info@odahoeve.nl of bellen 077 4621358
2 pers. equipe:€ 20,- per nacht
1 pers. equipe:€ 19,- per nacht
Douche:inclusief
Elektra: 6 Amp.
WIFIgratis
Huisdier:toegestaan, gratis mits aangelijnd
Auto bij caravan: nee, auto op eigen plaats van de parkeerplaats
Max. aantal equipes:20

Organisatie

Marijke & Johan+31 6 53812136
Els & Jack+31 6 53518024

Inschrijven

Uiterste inschrijfdatum: Vóór 7 Mrt. 2022 dient het inschrijfgeld op rekening: NL31 INGB 0002 2408 41 t.n.v. ABC Caravanclub te staan o.v.v. Evenement Kessel

Inschrijfprocedure

Korte impressie van de organisatoren

Kessel Terug in de tijd

Met steden als Venlo en Roermond op schoots- c.q. fietsafstand, ligt camping ODA Hoeve aan de rand van een authentiek Limburgs Maasdorp Kessel genaamd, met sfeervolle pleintjes, historische panden en gezellige terrasjes. Daarnaast kunnen we een schitterend Maaspanorama, uiterwaarden en een glooiend landschap hier aan toevoegen. Ook heeft Kessel een naam hoog te houden op culinair gebied. Kortom een ideale pleisterplaats voor het ABC-evenement van za 7 t/m zo 15 mei 2022.

Een omgeving die uitnodigt tot mooie wandelingen voor de echte liefhebbers en fietsen door een zeer afwisselend panorama. Op de camping hebben we zeer ruime staanplaatsen en bij onverhoopt slecht weer een onderkomen met elkaar in de kantine van de camping/hoeve.

In het programma wordt rekening gehouden met variabele activiteiten, die het evenement de naam Terug in de tijd kunnen meegeven. Zo hebben we een tweetal museabezoeken op het programma staan met bijzondere thema”s met een hang naar het verleden en die herinneringen oproepen aan de Beeldenstorm. Een fietstocht met pontjes rond de Maas en een fietstocht over en aan de grens van de Duitse heuvelen, met als beloning een stop in het Brachterwald, maar zeker ook nog wel in het brons groen eikenhout.

Een recreatief evenement met niet alleen de smaak van Limburgse vlaai.

Ook hebben we ruimte in het programma voor een gezamenlijke BBQ. Tevens staat de friteskraam tot onze beschikking en gaan we een visje happen. Uiteraard zullen de gezellige Happy Hours niet ontbreken. Daarnaast hebben we een “spelletjes”dag op de rol staan, waarbij fel gestreden zal worden om de prijzen

Programma

Kort samengevat is het programma voor deze week zeer variabel met o.a. een snufje cultuur, de reeds eerder vermelde Beeldenstorm, een fietstocht langs de mooiste beekjes in Duitsland. Net als in het Beesel waar het evenement destijds helaas niet kon doorgaan staat ook dit keer “een reisje langs de Maas, Maas, Maas” met boot, pontje en evt. zwembandjes op het programma. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden voor andere activiteiten, zoals o.a. een bezoek aan het Designer Outlet Roermond met 200 shops op 5 minuten lopen van de historische binnenstad. Kortom een evenement om (midden) Limburg opnieuw te ontdekken en natuurlijk ook om tot rust te komen.

Inschrijven

Wij- organisatoren Els, Marijke, Jack en Johan- hopen jullie voldoende enthousiast te hebben gemaakt om deel te nemen aan dit evenement. De navigatie kan al ingesteld worden.

De complete gegevens voor inschrijving staan hierboven vermeld .

Allemaal tot ziens in Kessel – Terug in de tijd

stoomtrein Goes - Borsele

Twee weken Oudelande

Toegankelijk voor proefkampeerders

Tarieven en bijzonderheden:

Naam evenement: ‘Tijd voor een zuchtje Zeeland’

Datum evenement: 11 t/m 25 Jun. 2022

Camping:Minicamping Lambrechtshoeve
Adres:Iseweg 4
4436 NC Oudelande 
Telefoon:0113-352441
Websitehttps://www.minicampinglambrechtshoeve.nl/

Bijzonderheden

Prijs evenement14 dagen
2 pers. equipe:€ 490,- per equipe
1 pers. equipe:€ 375,- per equipe
Extra nachten:Aanmelden en betaling bij de camping
2 pers. equipe:€ 17,- per nacht
1 pers. equipe:€ 17,- per nacht
Douche:inclusief
Elektra:10 Amp.
WIFIgratis
Huisdier:toegestaan
Auto bij caravan:nee
Max. aantal equipes:20

Organisatie

Wim06-20533235
Maria 06-81289506
Corrie en Bert06-51453938

Inschrijven

Uiterste inschrijfdatum: Vóór 11 Apr. 2022 dient het inschrijfgeld op rekening:
NL31 INGB 0002 2408 41 t.n.v. ABC Caravanclub te staan o.v.v. Evenement Oudelande

Inschrijfprocedure

Korte impressie van de organisatoren

Omdat we als ABC-Caravanclub huiverig zijn om in deze onzekere tijden een buitenlandse reis te organiseren, gaan we in de zomer kamperen in onze ‘meest buitenlandse’ provincie onder de slogan: ‘Tijd voor een zuchtje Zeeland’, en wel op minicamping De Lambrechtshoeve in Oudelande. In 1970 is dit dorp (685 inwoners) opgegaan in de gemeente Borsele. Als u meer wil weten van het karakteristieke van dit dorp moet u eens tussen de inwoners plaatsnemen op de ’klapbanke’ rond de oude kastanjeboom bij de protestantse kerk (15e eeuw). Eén ding kunnen wij u al verklappen: in dit dorp zijn geen verkeersborden! Ten noorden van Oudelande ligt een voormalig stationnetje van de stoomtrein Goes – Borsele, waarmee we een ritje zullen maken, maar helaas gaat deze niet verder dan Hoedekenskerke, dus keren we maar weer een paar uur later met dezelfde trein terug naar Goes. De camping – op het terrein van een aardappelteeltbedrijf – is gelegen tussen de dorpen Oudelande en Ellewoutsdijk in een gebied met fruitbomenvelden (merendeels appels) en akkers. Dit gebied is een waar eldorado voor fietsers en wandelaars, waar de kleinschalige polders met bloemdijken, kreken en welen kenmerkend zijn. De mooiste fietspaden lopen langs de camping. Er heerst een gemoedelijke sfeer in een rustige omgeving op het Zeeuwse platteland. Naast gezorgd voor rust hebben we een programma samengesteld waarin alle ingrediënten voor een aangenaam ABC-verblijf zijn opgenomen: een paar flinke eetlepels cultuur (met musea, waarvan één in de open lucht), een theelepel natuur (gesnoven tijdens fietstochten), strooisels toeristische attracties (w.o. een nostalgisch treinreisje), een snufje haute (chinois) cuisine en tussendoor gezellig kouten tijdens de happy hours. Kortom, we zijn er klaar voor en verwachten u.

Maria Schaap, Wim de Ruijter en Corrie & Bert van
der Ent.

vakantiepark-luttenberg-sallandse-heuvelrug

3 t/m 10 September 2022 Luttenberg

Lustrum evenement, niet toegankelijk voor proefkampeerders

In voorbereiding

Kasteel Amerongen

Weekend evenement Amerongen

Toegankelijk voor proefkampeerders

Tarieven en bijzonderheden:

Datum evenement: 6 t/m 9 Okt. 2022

Naam evenement: “Amerongen”

Camping: Boerderij Camping de Boterbloem

Adres: Amerongerwetering 2
3958 MD Amerongen
Telefoon: +31 (0) 6 39 14 60 61
Websitehttps://boterbloem.com/

Bijzonderheden

Prijs weekend evenement (3 nachten):
2 pers. equipe:€ 150,- per equipe
1 pers. equipe:€ 95,- per equipe
Extra nachten:Aanmelden en betaling bij de camping
2 pers. equipe:€ 20,50,- per nacht
1 pers. equipe:€ 14,50 per nacht
Douche:inclusief
Elektra: 6 Amp.
Huisdier: € 2.- p/d
Auto bij caravan: nee, caravan wordt met minitractor op de plaats gezet

Organisatie

Sylvia & Hans06-10686084
Helma & Rob06-10803675

Inschrijven

Uiterste inschrijfdatum: Vóór 6 Aug. 2022 dient het inschrijfgeld op rekening:
NL31 INGB 0002 2408 41 t.n.v. ABC Caravanclub te staan o.v.v. Evenement Amerongen

Inschrijfprocedure

Korte impressie van de organisatoren

Amerongen ligt aan de voet van de Amerongse berg en is een deel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De naam Amerongen komt van Hamer-Enge waarbij Amer (Hamer) waarschijnlijk komt van een oude aftakking van de Eem die in de Rijn uitmondde. Enge of Eng staat voor een geheel van gemeenschappelijke bouwlanden. Van oudsher dus een agrarisch gebied. En dat is wat wij gaan doen: kamperen bij de boer!

Camping de Boterbloem is een functionerend bedrijf met melkvee, een pony, kippen, geitjes, schapen en Truus en Slagtand de hangbuikzwijntjes. Wie voelt zich daar nu niet bij thuis? Er is ook een bed en breakfast voor diegene die geen kampeermiddel (meer) hebben. Bij de boer op de camping gaan we meedoen aan een escaperoom. Onder jongeren een geliefd tijdverdrijf, voor de ouderen onder ons leggen we het even uit: Een escaperoom betekent ontsnappen uit een kamer/afgesloten ruimte door middel van raadseltjes oplossen en dergelijke. Het gaat om ‘Grootmoeders geheim’ of de ‘Slapende boer’. Als het niet lukt om binnen het uur het raadsel te ontrafelen, samen met een aantal personen, wordt de kamer toch ontgrendeld en als je er eerder uit wilt, om wat voor reden dan ook, laat de boer je er ook uit! Eens kijken wie het slimste team is!

Een andere excursie is naar stadsbierbrouwerij de Dikke in Wijk bij Duurstede. Bier was ooit volksdrank nummer 1 en er gingen per dag heel wat liters bier per persoon doorheen! Als wij op bezoek gaan bij de Dikke komen we vast nog meer weetjes tegen. We proeven er natuurlijk ook een aantal biersoorten. Met onder andere namen als: De Wijkse Dikke, de Dikke Donder, de Dikke Opa, de Dikke Maai en nog een paar. Wat is er zo bijzonder aan dit bier? Het is een zogenaamd kuitbier dat wordt gebrouwen uit voornamelijk gemoute haver, een kleiner deel gerst en een nog kleiner deel tarwe.

Wat we nog meer op het programma hebben staan? Natuurlijk fietsen in de prachtige omgeving en avondvermaak. We kunnen het verblijf gebruiken van het animatie team dat in oktober niet meer actief is. Daar zal in elk geval een avond in teken staan van een grootse artiest wiens naam we nog even geheim houden. We spelen ook een quiz want het wordt wel een interactief weekend. Uitrusten kan dan weer in de winterrust. Hopelijk vinden jullie het de moeite waard om nog 1 keer de caravan of camper in te pakken in oktober 2022 en neer te strijken bij camping de Boterbloem in Amerongen.

Tot in Amerongen, Sylvia & Hans en Helma & Rob

Het inschrijven evenementen gaat als volgt:

A. De deelnemingskosten voor een evenement dienen overgemaakt te worden op de ING-rekening: NL31 INGB 0002 2408 41 ten name van: ABC Caravanclub. Equipes die eerder arriveren en/of later vertrekken, moeten de betalingen van de extra nachten aan de camping voldoen.
Voor de uiterste inschrijfdatum (via de penningmeester) wordt verwezen naar de desbetreffende ‘Evenementen’ in de andere tabbladen.

B. Na deze datum uitsluitend telefonisch bij de organisatoren van het evenement. Ten gevolge van de extra kosten die de organisator moet maken, dient u € 5,00 per equipe extra te betalen, boven de verschuldigde kosten van het evenement. Om organisatorische redenen graag zoveel mogelijk methode A gebruiken.

Restitutie van inschrijfgeld alleen na schriftelijke annulering bij de penningmeester onder aftrek van tenminste € 7,50 voor een weekend of week-evenement. Voor een buitenlandse reis-evenement € 12,50.

Annuleringen later dan 1 week voor aanvang van het evenement geven geen recht op restitutie van de betaalde gelden.


Bij de overschrijving van het inschrijfgeld graag vermelden:

  • datum evenement, 1- of 2-persoonsequipe;
  • aantal nachten of begindatum;
  • kenteken van de auto/caravan.

Dieetwensen

  1. Tijdens koffie/thee drinken en Happy Hours zorgen de deelnemers met een dieet zelf voor hun koekjes en hapjes.
  2. In geval van gezamenlijke maaltijden houdt de organisatie rekening met de dieetwensen van de deelnemers tijdens het evenement.

De organisatoren worden minimaal een maand voorafgaand aan het evenement geïnformeerd over de deelnemers met een dieet.

Deze regeling (1 + 2) is afspraak met gesloten beurs.