Lief en Leed

Lief en Leed, is in een vereniging, als de onze, vaak de smeerolie waar deze op draait. Want we willen graag weten hoe het met elkaar gaat zonder daarbij opdringerig te worden maar gewoon belangstelling tonen. Belangstelling tonen doen we vaak in kleine kring, want in de loop van de jaren hebben we contacten opgebouwd, maar daar blijft het dan vaak bij of het moet zijn bij een overlijden. Maar dan kom ik op het punt waar ik over heb zitten nadenken want het is vaak “Leed” en weinig “Lief”.

Leed hoe vervelend ook overkomt ons allen maar als we alleen aan elkaar kunnen denken bij Leed dan komt er een grauwe deken over de vereniging. Zonder aan zo’n  situatie te kort te willen doen wil ik me meer concentreren op LIEF (inderdaad met hoofdletters).

Wat is lief en leed
Dit kan zijn een verjaardag, bij …. jaar getrouwd en andere  Lieve dingen die je wilt delen met andere leden van de club. Bij deze ik wil graag van u weten data van belang (verjaardag,  .. jarig huwelijk en andere bijzondere dingen die het positieve onder ons kan benadrukken) Maar alleen als u dat zelf wilt heeft u daar geen interesse in dan maakt niets uit, het is geen verplichting.
Dus wilt u bij een heugelijk feit een reactie van de vereniging laat uw geboortedatum weten of andere data, als ik hierboven heb geschreven. Maar komt er Leed laat dat alstublieft aan mij weten. Ik zou het vervelend vinden wanneer ik niet op de hoogte gesteld was en er geen kaartje van de vereniging naar de betrokkene gestuurd kon worden.

 

Lief en leed is wordt sinds 2008 verzorgd door mevrouw Gré Voorn