Buitenland evenement Luxemburg, Nommern

Nommerlayen-High-Res-JPEG-a389f129.jpgINFO  / VERSLAGBuitenland evenement Luxemburg, Nommern

Camping
Eurocamping Nommerlayen
Rue Nommerlayen
L-7465 Nommern /Luxemburg         
Tel. 00352 878078

Datum
16 – 30 juni 2018

Prijzen
2 persoonsequipe € 575,-
1 perssoonsequipe € 412,50

Eerder komen / later vertrekken 
Extra nachten zijn mogelijk
mogelijk vanaf 9 juni en tot 7 juli 2018
2 persoonsequipe € 20,50
1 persoonsequipe € 18,75
incl. 4 kWh per nacht; mocht er meer gebruikt worden dan komt er € 0,60 per kWh bij.

Bijzonderheden
Honden toegestaan, Wifi gratis. 

Uiterste inschrijfdatum
voorinschrijving:   € 100,-  vóór 15-02-2018
 2 persoonsequipe:  €  475,-  vóór 16-04-2018
 1 persoonsequipe: €  312,50 vóór 16-04-2018
Inschrijfprocedure

Website camping
http://www.nommerlayen-ec.lu/nl/welkom.html

Organisatoren
Fam. Duin
Fam. Vos 

Korte impressie van de organisatoren 
In begin oktober zijn wij een week in Luxemburg geweest om de reis in 2018 voor te bereiden.
Wij staan tijdens het evenement op Europacamping Nommerlayen in Nommern in het hartje van Luxemburg van 16 t/m 30 Juni 2018.
Deze camping heeft vele mogelijkheden en faciliteiten, dus geschikt voor ons evenement, voor verdere info klik op http://www.nommerlayen-ec.lu/nl/welkom.html 
Na een week hard werken, overleggen en bezoeken van diverse excursies denken wij voor jullie een mooi programma te hebben samengesteld bestaande uit :

  • welkomst diner;
  • diverse excursies;
  • High Tea (alleen voor de dames);
  • Happy Hours, waarvan een Happy Hour speciaal.
  • diverse spellen, deze zullen als rode draad door het evenement lopen;
  • enkele wandeltochten in deze prachtige omgeving onder begeleiding
  • afscheidsdiner op zijn Luxemburgs.

Wij hopen jullie in Luxemburg te mogen verwelkomen!

Beknopt programma
16.06 koffiedrinken bij de organisatie, welkomstdiner
17.06  spel 1- Molkka spel, Happy hour 
18.06 excursies naar Grevenmacher,bezoek wijnkelders van Bernard- Massard
bezoek speelkaartenmuseum, bezoek vlindertuin 
19.06  wandeling voor de liefhebbers, spel 2 Cub spel
20.06  vrij
21.06  excursie Vianden, kabelbaan (inclusief koffie met gebak), bezoek kasteel Vianden  
en/of bezoek museum Victor Hugo en/of bezoek Waterkrachtcentrale
22.06  wandeling voor de liefhebbers, spel 3 Jeu de boule
23.06  Happy hour speciaal 
24.06  spel 4 bowling
25.06  vrij
26.06  high tea (voor dames), 
voor heren excursies Diekirch, oorlogsmuseum, historisch automuseum
27.06  GPS wandeling voor de liefhebbers
28.06  Happy hour
29.06  vertrek met de bus naar Esch-sur-Sure voor afscheidsdiner
30.06  vertrek

Verslag

INFO  / VERSLAG Buitenland evenement Luxemburg, Nommern

Zaterdag 16 juni, het begin van het evenement. We staan met 15 caravans bijeen op een mooi veldje op camping Nommerlayen in het dorpje Nommern in Luxemburg.
Het is al weken prachtig zomerweer en we hopen dat we de komende 2 weken dit weer houden.

Om 11 u. drinken we bij de organisatie koffie en ontvangen het programmaboekje. 
Jan opent het evenement en vertelt beknopt het programma dat omvat ondermeer 3 excursie dagen, 3 wandeldagen en 4 spellen dagen.
’s Avonds is in het campingrestaurant het welkomsdiner met vooraf soep, hoofdgerecht een schnitzel buffet en tenslotte een ijscoupe als toetje.

Zondag 17 juni spelen we ons eerste spel; het Molkka spel met kegels genummerd van 0 tm 14. Winnaar is diegene die het eerst precies 50 punten heeft. Gooit men meer dan 50 dan ga je terug naar 25. We spelen als echtpaar en Els haalt als eerste de 50 punten en Els/Jack zijn winnaar.
’s Middags er is een gezellig ABC ‘tje met lekkere hapjes bereid door de organisatoren.

Maandag 18 juni is de eerste wandeldag. We vertrekken al vroeg (warm weer) met 15 personen en lopen vanaf de camping het bos in voor een wandeling van 5 km. Het begin is over een pad dat steil omhoog loopt, daarna blijven we op die hoogte met afdalingen en stijgingen. Het is heerlijk wandelweer en na 1,5 u zijn we weer terug op de camping.

Dinsdag 19 juni, ’s middags excursie naar Grevenmacher. Allereerst bezoeken we het wijnhuis Bernard-Massard. Onze gids weet veel te vertellen over het fabricageproces van champagne dat hier Grémand heet. Na het bezoek aan alle hallen en kelders, drinken we allen een glaasje  Grémand.
Daarna rijden we naar het speelkaarten museum Kulturhuef, dat er in de buurt is. We hebben dezelfde gids en die weet ook alles over de geschiedenis van de speelkaart. Deze wordt hier sinds 1852 gemaakt. Ook welke personen zijn afgebeeld op de kaarten Koning, Vrouw en Boer.
Tenslotte bezoeken we de mooie vlindertuin Jardin des Papillons. Er worden veel foto’s van de prachtige exotische vlinders gemaakt.

Woensdag 20 juni en nog steeds blijft het zomerweer. We spelen het 2de spel, het Kubb spel. Met een werpstok moeten alle blokken van de tegenstander omgegooid worden om tenslotte ook de koning om te gooien. Winnaar is het team dat hier het eerste in slaagt.
We spelen een competitie met 2 echtparen tegen 2 andere. De finale gaat tussen Gonnie/Arnold en Helma/Rob. Gonnie en Arnold winnen en voeren na 2 spellen nu de ranglijst aan.

Donderdag 21 juni, het is alweer de langste dag deze zomer en een wandeling – cat. zwaar van 5 km staat op het programma. Het aantal deelnemers is lager en we zijn met achten. Het begin is heftig met steile en smalle hellingen omhoog. Daarna blijven we op hoogte rond de berg lopen. Halfweg staat Hans met voor elk een krentenboterham. Daarna vervolgen we onze route en op het eind weer steile afdalingen. Na 2 uur wandelen komen we vermoeid terug op de camping.

Vrijdag 22 juni. Op het programma staat bezoek aan het stadje Vianden. We rijden eerst naar de stoeltjeslift. Van 200m stijgen we naar 440m hoogte naar een restaurant met een panorama terras. Gelukkig is het zonnig weer geworden en we genieten van het prachtig uitzicht op stadje Vianden. We drinken er koffie met appeltaart. Daarna dalen we weer af en rijden naar het kasteel van Vianden, dat we zullen bezoeken. Het kasteel van de fam. van Nassau is boven het stadje, hoog op een rots gelegen. Met de audiogids
bezoeken we alle 20 vertrekken in het kasteel, dat vroeger bewoond werd door de Wallonische tak van de familie van Nassau. Onze Koninklijke familie is verwant hiermee en stamt af van de Duitse (Dillenburg) tak. Het kasteel is gebouwd op de resten van een Romeins kasteel, dat teruggaat naar de 11de eeuw. Na 1820 verkocht koning Willem1 het kasteel, dat in 1890 in bezit kwam van de groothertog van Luxemburg.
Na het bezoek aan het kasteel is er facultatief ook nog een bezoek waterkracht centrale van Vianden. Een aantal bezoeken het indrukwekkende gebouw met een rij turbines, waarmee  stroom wordt opgewekt uit het vallende water van het stuwmeer.

Zaterdag 23 juni, het is de nationale feestdag in Luxemburg. De namiddag een luxe Happy Hour. Na het borrelen, bereiden de organisatoren op de barbecue shoarma broodjes. We eten allen een shoarma broodje met salade. Iedereen laat het zich goed smaken en er is genoeg bereid voor nog een 2de  broodje shoarma. Het is een super gezellig ABC’tje met eten en drinken.

Zondag 24 juni, overdag vrij en velen maken uitstapjes in het mooie Luxemburg. Wij bezoeken het Müllerthal en Echternach.
’s Avonds gaat de spel competitie door met bowling. De camping heeft 2 bowling banen. Deze banen hebben helaas nog geen automatische telling, zodat Jan en Hans de scores moeten noteren. Iedereen krijgt 10 beurten en de volgende dag wordt de uitslag bekend gemaakt op het mededelingenbord. Jan en Sebina zijn de winnaars. Overall komen Jack en Els op de 1ste plaats.

Maandag, een vrije dag en de meesten doen nu inkopen in het grote winkelcentrum in Mersch. Ans is vandaag jarig en aan het einde van de middag vieren we haar verjaardag.

Dinsdag 26 juni, nog steeds prachtig zomer weer. 
De dames blijven op de camping en bij Lia en Sebina zijn ze uitgenodigd voor een High Tea. Allen zijn vrolijk uitgedost  met leuke hoedjes. Ze drinken een prosecco en daarna komen er schalen op tafel met lekkere hapjes. Ook zelf gemaakte brownies en bonbons en natuurlijk allerlei soorten thee. Zij eindigen de High Tea met wijn en een limoncello aperitief. Daarna spelen ze het spelletje van TV; wie ben ik. Om beurten moet je raden wie je bent, waarvan de naam op je voorhoofd geplakt is.
De heren rijden eerst naar Cruchten en nemen daar de trein naar Diekirch. Daar drinken we  eerst op een terras een kopje koffie en lopen naar het oorlogsmuseum. Met een audioguide bezoeken we de vele zalen, waar de slag van het Ardennen offensief, eind 1944, wordt uitgebeeld. Er zijn verschillende diorama’s en die tonen hoe zwaar er gevochten is tussen de Duitsers en de Amerikanen. Ook de ontberingen in de kou en sneeuw waren heftig. Na 1,5 uur verlaten we het museum en lopen terug naar het centrum van Diekirch voor een korte lunch.
Daarna bezoeken we het museum met historische voertuigen. Het museum is gevestigd in een voormalige wagenmakerij. We zien diverse oldtimer auto’s van voor en na de oorlog. Vooral is er een grote collectie 2CV’s. Naast auto’s zijn er ook oude motors en scooters te zien. Daarna wandelen we terug naar het station en nemen de trein naar Cruchten en daarna weer naar de camping met de auto.

Woensdag 27 juni, om 9 u. vertrekken we met de auto naar Consdorf voor een bergwandeling van 4,5 km, categorie zwaar en zaklamp meenemen. We zijn met 9 fanatieke wandelaars en lopen de C2 wandelroute. De eerste km gaat het pad naar beneden, daarna klimmen we omhoog via steile paadjes. Halverwege is er bizar grote rotssteenformatie van zandsteen. Dit gedeelte heet de Adventure Kohlscheuer en de route gaat avontuurlijk door nauwe en donkere rotsformatie met sprekende namen als Riddergang, Deiwe Petz (duivels plaats) en Kohlscheuer. Eén doorgang is compleet duister en we moeten de zaklamp gebruiken om er door te lopen. Daarna dalen we weer af en lopen terug naar het dorp Condorf, waar we na 2 u wandelen arriveren bij de auto.

Donderdag 28 juni,  ’s middags spelen we ons 4de spel; jeu de boule. We loten welke echtparen tegen elkaar moeten spelen. Na elk spel wordt er opnieuw geloot. Tussen de spelletjes door drinken we koffie bij de organisatie. We spelen totaal 3 spellen. De uitslagen worden verwerkt in het spelletjes klassement van de 4 spelen die we de afgelopen 2 weken gespeeld hebben. Zaterdag bij de sluiting zal de uitslag bekend worden wie gewonnen heeft. Na afloop van de Jeu de boule is het tijd geworden voor een hapje en een drankje. De hapjes zijn top en tot onze verrassing steekt de organisatie de barbecue weer aan en bakt voor iedereen een hamburger met een lekkere salade en frites.

Vrijdag 29 juni, morgen is alweer de laatste dag en iedereen die zal vertrekken, breekt zijn tent of luifel af. Om 6 u. komt de touringcar voorrijden en we vertrekken naar Esch sur Sûre voor het afscheidsdiner. Het diner is in het oude kasteeltje Hotel de la Sûre. Het is een prachtige gelegenheid en we worden getrakteerd op een Luxemburg diner met allerlei koude vleessoorten, geserveerd op een lange plank. Het is erg gezellig en het smaakt uitstekend. Vier equipes (olv.Corrie) hebben onze belevenissen van de afgelopen 2 weken in dichtvorm op papier gezet. Op de wijs van een bekend liedje zingen ze het en bedanken zo de organisatie voor de mooie reis.

Zaterdag 30 juni, alweer de laatste dag en de meeste equipes zullen vandaag naar huis vertrekken. Al vroeg, om 09.00 u komen we bijeen om het evenement af te sluiten.
We beginnen met een kop koffie en ontvangen een broodje voor straks onderweg. 
Jan bedankt Arnold, die de kegels voor het Molka en Kubb spel gemaakt heeft. Zij worden nu eigendom van de club, om in de toekomst deze spelletjes nog eens te kunnen spelen.
We hebben de afgelopen 2 weken 4 spellen gespeeld; Molka, Kubb, Bowling, Jeu de Boule.
Hans maakt de uitslag bekend van deze spelletjes. Alle spelletjes werden per echtpaar gespeeld. Overall winnaar zijn Els en Jack geworden. De nummers 1,2 en 3 ontvangen van Hans een fles drank van caves Bernard-Massard; de wijnkelder die we vorige week bezochten.
Hans bedankt ook de campingleiding voor de snelle en prettige samenwerking en zij  ontvangt het ABC-vaantje.

Tenslotte bedankt Jack, namens alle deelnemers en het bestuur, de organisatoren; Lia, Hans, Jan en Sebina. We hebben mede door het prachtige zomerweer 2 heerlijke weken gehad op camping Nommerlayen in Luxemburg. Hij memoreert wat we zoal gedaan hebben deze 2 weken; de excursies, de bergwandelingen en de spelen. Ook was het culinaire voortreffelijk verzorgd. De

Einde van een prachtige reis naar Nommern in Luxemburg. heerlijke hapjes die zij gemaakt hebben tijdens de Happy Hours en de 2 maaltijden die de organisatoren zelf voor ons hebben bereid op de camping. Het openingsdiner in het campingrestaurant was prima en het bijzondere afscheidsdiner in het mooie Hotel de la Sûre bij Esch sur Sûre.
Lia en Sebina ontvangen als dank een kadotas met inhoud en Jan en Hans ontvangen naast de fles wijn ook het welverdiende koperen ABC-plaatje.