Caravan club voor ELK merk Caravan en Camper

Nieuwjaarsreceptie 2019

Nieuwjaarsreceptie 2019 van de ABC-Caravanclub gehouden in restaurant De Betuwe te Tiel. Een gezellig samenzijn met na de nieuwjaarstoespraak een smakelijk buffet.  

Nieuwjaars toespraak 2019

Caravan club voor ELK merk Caravan en Camper
Voorzitter Jan Duin

Welkom ABC’ers op deze Nieuwjaarsreceptie 2019 in Restaurant De Betuwe in Tiel, wat een geweldige opkomst! Speciaal welkom voor Lia die deze week nog een spoedoperatie in Nijmegen onderging en toch aanwezig is. Ook een speciaal welkom op deze Nieuwjaarsreceptie voor de Ereleden Paul en Hans.

Afgelopen jaar is op 2 mei oud lid Nellie overleden, kort daarop 24 Juli haar partner Gerrit.  28 Oktober is oud lid Jeanette en woensdag 9 januari oud Secretaris en Erelid Lyda ons ontvallen. Wij wensen alle nabestaanden in het bijzonder Wim heel veel sterkte met dit verlies. Zou graag een minuut stilte in acht nemen voor hen……

Dank u wel, mede namens mijn collega bestuursleden wens ik u en uw dierbaren een gezond en gelukkig 2019. Laten we er vooral een geweldig kampeerjaar van maken.

Verhindert zijn equipes op deze Nieuwjaarsreceptie 2019: equipes Ariaans en Voorn.

Namens hen allen ook de beste wensen voor 2019.

Terugblik op kampeerjaar 2018

Terug kijkend naar het kampeer jaar 2018 hadden we een volle agenda met vijf evenementen. Helaas ging mei Dirkshorn wegens te kort aanmeldingen niet door.

April

In April trapten Fera, Sylvia en Marijke het jaar af met het evenement in Wezuperbrug. En jawel een evenement met mooi weer. Historie van Orvelte, een ritje in de boevenbus en een feestavond o.l.v. “ik en mijn zus” maakte er een prima evenement van.

Juni

Juni zaten 15 equipes o.l.v. organisatie Vos en Duin in Luxemburg met alweer mooi weer. High Tea was een schot in de roos, de tv ontvangst van Herman een puntje, drie wandelingen in die prachtige Luxemburgse natuur was top en er is gevochten om de eer met Molka, Kubb, Jeu de Boules en Bowling. Er waren diverse gezellige ABC’tjes met catering van onze eigen campingkok Hans. En tenslotte een afscheidsdiner in Esch sur Sure in het sfeervolle Restaurant Comte de Godefroy met Luxemburgse streek producten geserveerd op planken.

September

September Rockanje o.l.v. Middelkoop en van der Ent met ook mooi weer en o.a. een indrukwekkende excursie naar Maasvlakte 2, een rondleiding op ramschip “de Buffel” in Hellevoetsluis, een vermakelijke strandstoel opzet wedstrijd en het Oudhollandse “zakkie voelen”

Oktober

Oktober sloten we het seizoen af bij equipes Ariaans en Gijsbers in Boven Leeuwen, op een top camping met soms het gevoel over de top. Met drie verrassende excursies waaronder een bezoek aan een Alpaca boerderij met trekker chauffeur Arnold, een modeshow en rondleiding bij de Breierij en een bezoek aan kunstenaar Ed van Heck waar je mond continu open bleef staan van verwondering. Een afscheidsavond met dj Wim en lekker snacken bij de frietkar. En ook dit evenement hadden we qua weer niets te klagen.

Wat hebben we toch plezier gehad met z’n allen, dank en respect voor de equipes die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook dank aan equipes Voorn en van der Ham, Dirkshorn ging dan wel niet door hun energie zat wel in de voorbereiding. Dank ook aan anderen die zich ingezet hebben voor de ABC zoals Gré voor Lief en Leed, Henk en Jack voor de website, Bert voor de voortreffelijke Caravaria en mijn mede bestuursleden voor een prima samenwerking in 2018.

Vooruit kijkend naar 2019

Voor komend jaar staan er een viertal evenementen op de rol waaronder:

April

April Sint Jansklooster bij equipes van Beek en Bultstra. We kamperen daar bij het natuurgebied de Weerribben een voor Sebina en mij zeer traumatische omgeving want toen we midden in de waterrijke rimboe omgeslagen waren met onze Canadees en uit stonden te druipen op een eilandje sprak Sebina de beroemde woorden: haal de auto maar, ik ben er klaar mee.

Mei

Mei gaan we een weekje naar Groningen, in Sellingen verblijven we bij Fluiter en van der Meij. Daar belanden we volgens mij tussen de rails.

Juni

Juni staat op losse schroeven maar bij voldoende inschrijvingen gaan we 14 dagen naar Italië aan het Lago di Garda met Vos en Duin. Plan is om de Arena van Verona, Isola del Garda en Venetië aan te doen. De teller staat nu op een magere 6 equipes, mogelijk dat er vandaag nog deelnemers toezeggen en kunnen we dit evenement alsnog door laten gaan.

September

September week evenement Wouwse Plantage bij Bergen op Zoom met May en van der Hof met bezoeken aan o.a. Yerseke en Antwerpen.

Oktober

Niet alleen Oktober 2019 staat momenteel open ook voor geheel 2020 is dat het geval. Tijd voor u om daar over na te gaan denken en Hans van uw plannen op de hoogte te stellen. Het aantal equipes die een buitenlandreis kan en wil organiseren is zeer beperkt, ook daar zou een aanvulling meer dan welkom zijn. Denk er eens over na welke streek in Europa u uw mede ABC’ers eens wil laten zien! Meld u bij Hans!

Website

Zoals in de laatste Caravaria reeds was te lezen heeft Henk het stokje van de website overgedragen aan mij en heb ik de decembermaand besteed aan het bouwen van een nieuwe site. Sinds kort is deze live en heeft eenieder een uitnodiging ontvangen om de site te bezoeken en in te loggen. Homepage heeft een actief en modern uiterlijk waarvan wij hopen dat het uitnodigt voor mensen om bij ons te komen proef kamperen. Tot slot wil ik graag equipes van den Berg, Meijers en Bultstra bedanken voor hun bijdrage op de homepage van de site.

Contributie

Als laatste een herinnering om contributie zelf voor 15 januari over te maken omdat het automatisch innen tegenwoordig geld kost voor de ABC, en ik weet het de meesten onder u zijn dan wel geen Zeeuw, maar we bent wel zunig!

Vrienden en Vriendinnen van de ABC veel plezier met de evenementen in 2019, geniet van elkaar en voor zo direct smakelijk eten tijdens deze Nieuwjaarsreceptie 2019!

Jan Duin

Voorzitter, ABC-Caravanclub

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.