Nieuwjaarsbijeenkomst 2020

Nieuwjaarsreceptie 2020

Nieuwjaarsreceptie 2020, zaterdag 11 januari kwamen de ABC leden naar Restaurant de Betuwe voor een gezellig samen zijn. Voorafgaand aan het smakelijke buffet sprak de Voorzitter de Nieuwjaarstoespraak 2020 uit.

Nieuwjaarsreceptie 2020 toespraak

Beste ABC’rs, mede namens mijn collega bestuursleden heet ik u van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie 2020 in Restaurant de Betuwe hier in Tiel. Wij wensen u en de uwen een voorspoedig en gezond 2020.

Overleden sinds de vorige Nieuwjaarsreceptie zijn Antoon, Jeanne en Willem. Wij wensen de nabestaanden sterkte met dit verlies. Laten we een moment stil zijn om hen te gedenken………

Bericht van verhindering hebben wij ontvangen van Stans en Paul en ook Jeannette en Hans. Jeannette laat weten dat Hans herstellende is van een operatie. Zij gaan ervoor, hopen op betere tijden en wensen ons allen een gelukkig en gezond caravanjaar toe.

Speciaal welkom voor de kersverse nieuwe leden Herma en Joop op deze Nieuwjaarsreceptie 2020. Herma en Joop ik hoop dat jullie je snel thuis zullen voelen bij de ABC-Caravanclub.

In 2019 hebben we genoten van een viertal evenementen:

  • In april begon ons seizoen met hagel en kou in Sint Jansklooster. We werden ontvangen door equipes Henny en Bernard / Helma en Rob. Tijdens het evenement hebben we genoten van Blonde Greet en de bingo, de fietstocht door de Weerribben en de cultuur van Staphorst.
  • Mei waren we te gast bij equipes Els en Piet / Dinie en Bennie in het Groningse Sellingen. Met een bezoek aan keramiek fabriek Goedewaagen, museum Musica en een nostalgische treinreis met de S.T.A.R. naar Veendam. Onderweg hadden Els en Piet de hoofdrol als conducteur en kaartverkoper. Ondanks de gebroken pols van Dinie die zij opliep tijdens de fietstocht een mooi evenement.
  • September verbleven we bij equipes Fera en Karl / Els en Jack in Wouwse Plantage. We hebben Brabant, Zeeland en België gezien en geproefd met een fietstocht langs de smokkelroute, een Zeeuwse inburgeringscursus, wist niet dat die bestond, en bezoeken aan Antwerpen, Yerseke en Bergen op Zoom. Met Karl achter zijn orgel werd menig Happy Hour oer gezellig.
  • Oktober Wichmond was een evenement zonder organisatie, maar wel met 9 equipes en de goede zorgen van camping eigenaren Simone en Evert. Met fietstochten, de Jan Plezier van Evert en de Hutsel pan avond een evenement waar de deelnemers veel plezier aan hebben beleefd.

Inzet van de leden

Deze evenementen zijn de essentie van onze ABC-Caravanclub. Dank en respect dan ook voor de leden die deze evenementen in 2019 georganiseerd en tot een succes hebben gemaakt.

Woord van dank ook voor Gré voor het behartigen van Lief en Leed, Jack voor de redactie van onze website. Ook Bert voor de excellente Caravaria en mijn collega bestuursleden Lia, Hans en Jack voor alweer een jaar van geweldig samenwerken.

Els gaat vanaf heden Lief en Leed behartigen, zorg dat zij van alle Lief en Leed op de hoogte blijft. Behalve persoonlijk tijdens de evenementen is Els via mail of een formulier op de website te bereiken.

Voor 2020 staan er een vijftal evenementen in de planning:

  • April bij equipes Thea en Jan / Lia en Hans in het Brabantse Oirschot.
  • Mei equipes Marijke en Johan / Els en Jack tegen de Duitse grens in Beesel Noord Limburg.
  • Juni gaan we via een stop in Oostenrijk door naar het Gardameer. Verblijven we vlakbij het pittoreske Sirmione en doen Venetië met een dagbustocht. Ook gaan we naar Isola del Garda met een boottocht over het Gardameer. Dus schrijf op tijd in want deelname is beperkt tot 15 equipes en de uiterste inschrijfdatum is 1 februari. Lia, Sebina, Hans en ik hebben er erg veel zin in.
  • September gaan we naar Den Hout in Brabant, evenement is nog in voorbereiding door equipe Corrie en Bert. Door de ziekte van Hans zijn we hier nog op zoek naar versterking van het organisatieteam.
  • Oktober staat Delft in de planning bij equipes Berthie, Janny en Wim.

Alle equipes succes met de voorbereiding en organisatie van deze evenementen.

Ledenbestand

Gaandeweg vorig jaar bereikte mij meerdere malen de opmerking dat de ABC snel reageert op informatie aanvragen van potentiële leden via onze website. Dit in contrast zoals men dit ervaart bij sommige andere caravanclubs. Om die reden zijn dan ook de complimenten op zijn plaats aan onze secretaris Jack voor zijn zeer actieve rol hierin. Jack, dank je wel!

Net zoals andere verenigingen had ook de ABC-Caravanclub in de afgelopen jaren last van een dalend ledental. Daarom is uw bestuur erg blij met het verenigingsjaar 2019, namelijk een jaar met meer aanmeldingen dan afzeggingen. In 2019 hebben zich namelijk een 5 tal equipes aangemeld als nieuw lid van onze ABC-Caravanclub. Hoop dat deze opleving er een is die door zal zetten in de toekomst dat is goed voor het voortbestaan van onze ABC-Caravanclub. Voor diezelfde continuïteit hebben we ook in 2021 weer 5 evenementen nodig waaronder een buitenlandreis. Equipes Simone en Frans / Jenny en Herman hebben het u al makkelijk gemaakt, zij vullen April 2021 in. Denk er eens over na wat u hier aan bij kan bijdragen en neem contact op met Hans.

Vrienden en Vriendinnen van de ABC laten we van 2020 een mooi kampeerjaar maken en geniet zo direct van het buffet!

Voorzitter, ABC-Caravanclub

Jan Duin

Voorzitter, ABC-Caravanclub

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.