Sint Jansklooster Apr-19, ABC-Caravanclub op camping het Kamper Erve

Sint Jansklooster Apr-19

Fotoserie (alleen voor leden)

Voor het eerste evenement van 2019 Sint Jansklooster Apr-19, verblijft de ABC-Caravanclub op camping Het Kamper Erve in Sint Jansklooster. Excursies naar Belt-Schutsloot en Staphorst staan op het programma.

Donderdag opening evenement ABC-Caravanclub Sint Jansklooster Apr-19

Henny opent het evenement Sint Jansklooster Apr-19
Henny opent het evenement

Op 11 april begint het  evenement ABC-Caravanclub Sint Jansklooster Apr-19 en staan we met 21 caravans op de camping Het Kamper Erve in Sint Jansklooster. We staan met zijn allen op een mooi veldje.

We beginnen de dag met koffie en paaskoek in de kantine. Henny opent het evenement ABC-Caravanclub Sint Jansklooster Apr-19 en heet iedereen welkom en ook ons nieuw lid Wim en Jannie. Hans, onze evenementen coördinator, vraagt iedereen te overleggen om de 4 evenementen in 2020 te organiseren. Zaterdag zou dan bekend moeten worden welke families de evenementen 2020 gaan organiseren.

Fera met Blonde Greet tijdens de bingo
Fera met Blonde Greet

Donderdagavond, een gezellige avond in de campingkantine van camping Het Kamper Erve. Henny opent de avond en vertelt dat we morgen met de fietstocht eerder moeten vertrekken vanwege een afgesloten weg, waardoor we om moeten rijden.

Na de koffie met een taartje spelen we bingo. Henny is de bingo master en Helma is de mystery guest die de prijsjes van de bingo uitreikt. We spelen 4 spelletjes en er zijn mooie en verrassende prijzen. Het is een gezellige avond en velen winnen leuke prijsjes.

Vrijdag fietstocht door de Weerribben

Fietstocht door de Weerribben en Belt-Schutsloot
Belt-Schutsloot

12 april, het is koud weer en af en toe een flauw zonnetje. We vertrekken al vroeg in de middag met de fiets en rijden om de Beulakerwijde en Belter wijde naar Belt-Schutsloot om daar koffie te drinken. De fietsroute door Belt-Schutsloot gaat via een smal fietspad over allerlei bruggetjes en is erg mooi. Het dorp is een typisch Hollands decor, met veel water en sloten en mooie woningen langs het water. Na de koffie in het restaurant fietsen via Zwartsluis weer naar de camping.

‘s Avonds hebben we in het Wapen van Utrecht te Sint Jansklooster een tapas buffet. Het menu bestaat uit allerlei kleine hapjes waaruit we kunnen kiezen. Het is onbeperkt eten, dus iedereen laat het zich goed smaken. We zitten gezellig aan 4 grote ronde tafels en na 4 uur tafelen gaan we voldaan terug naar de camping.

Zaterdag excursie naar Staphorst

13 april, al ’s morgens vroeg vertrekken we naar het museum in Staphorst. Na de koffie met een Staphorster rol, krijgen we uitleg over de Staphorster klederdracht van een dame die zelf nog in klederdracht gaat.

Uitleg van Staphorster klederdracht
Staphorster klederdracht

Zij vertelt op een leuke manier over de verschillende kledingstukken en demonstreert het door zichzelf aan te kleden. Ook vertelt ze over de verschillende kleding gewoonten bij rouw, kerkgang, trouwerij en werken. Daarna bezoeken we in 2 groepen de museumboerderij. We zien hoe men leeft in Staphorst en men demonstreert hoe door stipwerk de kleurrijke klederdracht gemaakt wordt. Met stempels, gedompeld in verf worden de gekleurde stippen op de effen kleding aangebracht. Men heeft diverse vormen stempels en zo ontstaan de kenmerkende patronen van de Staphorster klederdracht. Verder vertelt onze gids over de bijzondere gebruiken tijdens zwangerschap en bruiloften.

Zaterdagavond is de jaarlijkse Algemene ledenvergadering op camping Het Kamper Erve in Sint Jansklooster. Er zijn 44 personen aanwezig.

ABC-Caravanclub bestuur tijdens de Jaarlijkse Ledenvergadering
ABC-Caravanclub bestuur

Jan opent de vergadering om 20.15u en we zijn om 21.15 u klaar. Gelukkig vinden we organisatoren voor alle evenementen in 2020. Het ALV verslag zal in ons clubblad Caravaria gepubliceerd worden.

Daarna is er een gezellig samenzijn met hapjes, verzorgd door de organisatie. Ook wordt er nog druk gediscussieerd over de punten uit de afgelopen vergadering.

Zondag afscheid

14 april. Gelukkig is het mooi weer zodat we droog onze voortenten en luifels kunnen inpakken. Om 11.00 u is de sluiting van het evenement. Na de koffie met een krentenmik bedankt Helma de mede organisatoren Henny en Bernard. Ook bedankt ze de campingeigenaar voor de prettige samenwerking en overhandigt haar het ABC vaantje.

Bernard, Henny, Helma en Rob bedankt voor de organisatie van Sint Jansklooster Apr-19
Bernard, Henny, Helma en Rob bedankt!

Tenslotte bedankt Hans alle organisatoren Helma, Henny, Rob en Bernard voor het geslaagde evenement ABC-Caravanclub Sint Jansklooster en reikt hun bloemen en een wijntje uit. Ook ontvangen ze het koperen ABC plaatje.

Einde van een mooi en gezellig eerste evenement in 2019.

Jack van der Hof

Secretaris, ABC-Caravanclub

2 reacties op “Sint Jansklooster Apr-19”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.